WhatsApp : 0537 320 3107 İNDİRİMLİ ÜRÜNLER

Alışveriş Sepeti

0

Alışveriş çantanız boş

Mağazaya git
Köpüklü ve Lezzetli Türk Kahvesi Yapımı

Köpüklü ve lezzetli Türk kahvesini nasıl yapacağınızı ve tadını iyileştirmek için neler yapabileceğinize dair ipuçlarını sizler için bir araya getirdik. Bir fincan Türk kahvesi yapmanın birçok farklı yolu vardır ancak temel süreç aşağıdaki gibi ilerler.

Küçük bir cezveye bir miktar öğütülmüş kahve koyun ve su ekleyin.

Suyu kaynatın, ardından kaynayınca cezvelere önce bir miktar köpük koyun, sonra ocaktan alın ve servis edin.

Türk Kahvesi Yapımı için Malzemeler

Türk Kahvesi için malzemeler:

Kahve

Şeker

Kahve çekirdeklerini, şekeri ve suyu bir cezveye ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika yavaşça pişirin.

Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

Türk kahvesi geleneksel bir demleme yöntemidir. İnce öğütülmüş çekirdeklerle yapılır ve su ve şekerle demlenir.

Köpük kahvenin üzerine dökülür, böylece fincanın üstünde yüzer.

Bol Köpüklü ve Lezzetli Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Evde lezzetli Türk kahvesi yapmak istiyorsanız bunları deneyin:

Taze kahve kullanın. Bayat çekirdek kullanırsanız, kahvenin tadı kötü olacaktır.

Kaliteli bir cezve (bakır) kullanın. İyi bir cezve içeceğinizin kalitesinde büyük bir fark yaratacaktır ve sonrasında temizlemesi de kolay olacaktır.

Türk Kahvesi yaparken kaynar su kullanın, aksi takdirde pişirme süresinin ilerleyen aşamalarında diğer malzemelerle düzgün bir şekilde karışmaz ve bu da içeceğin yapımında temel madde olarak kullanılan karışım boyunca eşit bir şekilde dağılmak yerine topaklar oluşmasına neden olabilir, aksi takdirde tadı acı olur.

Taze Kahve Kullanımının Önemi

Türk kahvesini yapmaya başlamadan önce, demlemenizin kalitesinin kullandığınız malzemelere bağlı olduğunu bilmelisiniz. En önemli malzeme kahve çekirdeklerinin kendisidir. Taze kavrulmuş kahve çekirdekleri kullanmak en iyisidir, bu çekirdekler demlenmeden hemen önce öğütülerek böylece taze kalırlar ve lezzetlerini korurlar. Evde kendi kahvenizi hazırlarken

zamandan tasarruf etmek istiyorsanız, yeşil çekirdeklerin yanı sıra önceden öğütülmüş çekirdekleri de öğütebilen iyi bir kahve değirmenine alabilirsiniz.

Cezve Seçimi

Cezve seçimi önemli ve özellikle dikkat edilmesi gereken bir konudur. Türkiye’de kullanılan cezveler bakır veya paslanmaz çelikten, dar ağızlı ve uzun saplıdır. Demleme sırasında köpüğün dökülmemesi için dar ağızlı küçük bir cezve kullanmak en iyisidir.

İçme Suyu kullanılır mı?

Türk kahvesi yaparken özellikle musluk suyu kullanmayın!

Filtrelenmiş su kullanın ya da şişelenmiş su kullanın. Bu kahvenizin tadına etki eden en önemli noktalardan birini oluşturacaktır.

Türk kahvesini demlerken kısık ateşte yavaşça pişirin

Türk kahvesi, yavaş demleme işleminden kaynaklanan kendine özgü ve zengin aromasıyla bilinir. Kahve en az 4 dakika demlenmeli ve ara sıra karıştırılmalıdır. Cezve veya geleneksel Türk kahvesi cezvesi kullanabilirsiniz. Hazır su ile taze çekirdekler kullanın. Bu kahvenin tadına etki edecektir.

Kahvenizi demlerken asla ek bir ürünle karıştırmayın

Harika bir Türk kahvesi yapmanın anahtarı, yapıldıktan sonra mümkün olan en kısa sürede servis edilmesi gerektiğidir, bu nedenle tadı etkileyebilecek diğer malzemelerle lezzeti seyreltmek istemezsiniz. Bu nedenle, kahvenizi süt veya şekerle karıştırmamalı ve kesinlikle krema eklememelisiniz. Benzer şekilde, su veya limon suyu veya başka herhangi bir narenciye türü eklemeyin çünkü bu, içeceğinizi acı ve ekşi hale getirecektir.

Farklı Türk kahvesi Tarifleri

Türk kahvesi çok eski bir gelenektir. Özel bir cezve ve telve ile yapılır. Türk kahvesinin tadı, yapımında kullanılan suyun kalitesine bağlıdır. Bu nedenle kahvenizi hazırlarken her zaman hazır su kullanmaya dikkat edin. Küçük fincanlarda servis edilir; ancak ortak bir cezveden kendinize biraz Türk kahvesi ikram etmeye karar verirseniz, kendi fincanınızı yalnızca yarısına kadar doldurmanız çok fazla almamak eksi bir davranış biçimi olarak “saygılı bir davranış” olarak kabul edilir.

Türk Kahvesi ile Servis Edilebilecek Ürünler

Türk kahvesi servis ederken kahvenin en iyi lokumla servis edildiğini unutmamak gerekir. Lokumun tadı, Türk kahvesinin güçlü aromasıyla iyi bir uyum sağlar. Bu tür içeceklerle iyi giden diğer bazı ürünler arasında baklavanın yanı sıra, çeşitli hamur işleri ve tatlıların da iyi gittiği bilinmektedir.

Umarız size Türk kahvesi hakkında iyi bilgiler verebilmişizdir 🙂 Son sözlerimiz olarak Türk

kahvesi; kendinizi yenilenmiş ve güne hazır hissetmenizi sağlayacak lezzetli, zengin ve aromalı bir içecektir. Bu geleneksel demlemenin nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi arıyorsanız, hemen demlemeye başlayın ve tecrübe edin 🙂 Kahveborsam.com olarak direkt üreticisinden getirdiğimiz tazecik, sertifikalı kahve çekirdekleriyle kendinize harika bir Türk kahvesi yapın.

Etiketler :

Related post